Opis

Eliksir jest wyjątkowym miejscem w Trójmieście - połączeniem koktajlbaru, restauracji, cigar roomu oraz przestrzeni eventowej gdzie jakość zawsze stawiana jest na pierwszym miejscu.

 

Myślą przewodnią lokalu jest tzw. foodpairing czyli sztuka łączenia smaków. W naszym przypadku jest to łączenie dań ze specjalnie dopasowanymi koktajlami.

W menu znajdują się połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne, podane w swych najlepszych odsłonach.

 

O jakość dań w Eliksirze dba szef kuchni i mój wspólnik Paweł Wątor - m.in. były zastępca szefa kuchni Wojciecha Modesta Amaro w restauracji Amber Room, były zastępca szefa kuchni w grupie Caprice Holdings w Londynie oraz były zastępca szefa kuchni hotelu Hilton w Gdańsku, współzałożyciel firmy thefood.pl zajmującej się kuchnią i barem molekularnym, współautor książek kulinarnych.

Lokalizacja